29.7.2021

Marianne juustokakku


Pohja
175g marianne oreota
35g voita

Täyte
4 dl kuohukermaa
1 tuorejuusto
200g rahkaa
1,5dl sokeria
1 pussi marianne cruncheja
7 liivatetta

Valmistus
Valmista pohja murskaamalla oreot ja lisää voisula. Painele seos irtopohkavuokaan (24cm). Aloita täyteen valmistus vatkaamalla kuohukerma. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita. Kiehauta tilkka vettä ja sekoita siihen liivatteet. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

Mansikka juustokakku



Pohja
175g mansikka oreota
35g voita

Täyte
3dl kuohukermaa
1dl rahkaa
1 vaniljatuorejuusto
150g mansikoita (pakaste)
1,5dl tomusokeria
1tl vanilliinisokeria
6 liivatetta

Koristeluun
Mansikoita

Kiille
1dl mansikkamehua
2 liivatetta

Valmistus
Aloita valmistamalla pohja. Murskaa oreot pieniksi, livää voisula ja painele seos irtopohjavuokaan. (24cm)
Valmista täyte aloittamalla mansikoista. Sulata hetki pakastemansikoita mikrossa, ja soseuta ne sileäksi. Vatkaa kuohukerma. Lisää loput aineet ja sekoita. Kaaha täyte vuokaan ja anna hyytyä yön yli.
Tee kiille kiehauttamalla tilkka mansikkamehua, lisää liivatteet ja sekoita huolella. Asettele mansikat haluamallasi tavalla kakun päälle ja kaada kiille niiden päälle varovasti ettei mansikat liiku. Anna jäettyä ainakin 3-4 tuntia ennen tarjoilua.



10.6.2020

Yksisarviskakku



Ystävälle ihana vaaleanpunainen unelma!
Välissä kreemi ja vadelmahillo, sekä keskellä pieni ranskanpastilli pinjata.



4.6.2020

Kinkkupiirakka

Tein kaksi pientä piirakkaa kertakäyttöisiin foliovuokiin. Helppo kuljettaa vietäviksi :)
Tästä ohjeesta riittää myös yhteen 26 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan.


Pohja
100g voita
2dl vehnäjauhoja
2rkl vettä
1/2tl suolaa

Täyte
1/2pkt pippurinen kinkku
1 suippopaprika
1/2pkt kylmäsavuporo koskenlaskijaa
2dl kuohukermaa
2 kananmunaa

Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Painele taikina jauhojen kanssa voideltuun piirakkavuokaan.
Laita piirakkapohjalle siivutettu kinkku, paprika ja koskenlaskija. Lisää kuohukermaan kananmunat, ripaus suolaa ja mustapippuria ja paprikamaustetta.
Paista 175 astetta 30 min






19.5.2020

Marja-rahkapiirakka

Raikas rahkapiirakka, tätä voi soveltaa mielensä mukaan millä tahansa marjoilla  :)


Piirakkapohja
100g voita
1dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl kylmää vettä

Rahkatäyte
200g rahkaa
1/2-1dl sokeria
150g pakastemarjoja
Sitruunamehua
2rkl perunajauhoja

Ohje
Nypi kylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele tasainen taikina halkaisijaltaan 28cm piirakkavuokaan.
Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahka, sokeri, sitruunamehu keskenään. Laita täyte piirakkapohjan päälle ja lisää päälle marjat jatka ovat pyöritelty perunajauhoissa.

Paista 200 astetta 20-30 minuuttia



Helppo voileipäkakku



Tässä kinkku-voileipäkakku josta riittää 6 hengelle.

Täyte
200g filos tzatziki
250g majoneesia
1/2 pakettia kinkkuleikkelettä
1pkt Vaasan iso paahto paahtoleipää
Sinappinen kurkkusalaatti

Kostutus
2dl vettä
1 lihaliemikuuti

Ohje
Tee kostutusliemi. Laita aineet kattilaan ja sulata lihaliemikuutio veteen. Anna jäähtyä ja se on valmis käytettäväksi.
Aloita pinoamalla voileivät päällekköin ja leikkaa ohuelti jokainen reuna pois. Tarvitset tähän kakkuun kaikenkaikkiaan 10 siivua paahtoleipää.
Aloita laittamalla kaksi palaa rinnakkain tarjoilualustalle. Kostuta paahtoleivät lihaliemellä. Aloita laittamalla puolet tzatzikista. Laita seuraavat leivät kerroksen päälle ja laita majoneesia miutama lusikallinen. Leikkaa majoneesin päälle leikkelepaketista (1/2 pakettia)  kutioita ja laita puolet väliin. Lisää kinkkujen päälle muutama lusikallinen sinappikurkkusalaattia.



Toista kerrokset ja lopuksi kostuta reunat ja päällinen, kuorruta kakku majoneesilla kevyesti. 
Koristele mielesi mukaan :)




Porkkanasämpylät



Ohje
5dl vettä
5 isoa porkkanaa raastettuna
10-12dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
25g hiivaa tai 1pss kuivahiiva
1rkl siirappia
3tl suolaa
1/2dl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet, puolet jauhoista ja mausteet.
Sekoita tasaisesti, alusta taikinaan loput jauhot ja lisää lopuksi öljy.
Anna taikinan kohota ainakin 30 min.
Jaa taikina 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi jauhotetulla pöydällä.
Anna sämpylöiden nousta vielä 20 minuuttia ennen paistamista.
Paista 225 astetta 10-15 minuuttia



18.5.2020

Vappumunkit

Vaikka vappu meni jo, aina on hyvä syy tehdä suussasulavia munkkeja!
Tämä ohje oli oikeasti todella hyvä, paistoin näitä ainakin kolme kertaa vappuna että sukulaiset sai näitä vielä pakkaseenkin :)


Munkit 10 kpl
2,5 dl vettä
1/2 dl maitojauhetta
1pss kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2rkl kardemumma
1 muna
7 1/2 dl vehnäjauhoja
35g voita

Paistamiseen rypsiöljyä 1L

Valmistus
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon.
Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi pehmeä voi.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele pikkupullia. Tee sormin reikä keskelle ja pyöräytä aukkoa isommaksi ja nosta rinkilät jauhotetulle pöydälle nousemaan.


Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.
Laita sillävälin rypsiöljy wokkipannuun tai kasariin lämpeämään. Itse paistoin wokkipannulla, se on mielestäni helpompi.
Nostele varovasti munkit paistumaan, huom! Kohonnut puoli rasvaan päin. Muista että ei vettä rasvan lähettyville.
Munkit on valmiit kun saa kauniin kullanruskean värin.


Öljyä jää väkisin aina ylitse kun paistaa jotain. Minä annoin jäähtyä yön yli, aamulla siivilöin rasvan takaisin omaan purkkiinsa seuraava paistoa varten. Kannattaa siivilöidä aina rasva jos meinaa uudelleen paistaa sillä.



Rahkapullat

Suussasulavat rahkapullat!
Tällä ohjeella tulee 19 pullaa.


Pullataikina
2 1/2dl vettä
25g hiivaa (1/2 pkt)
1/2 dl maitojauhetta
1 muna
1 dl sokeria
1/2tl suolaa
1 1/2tl kardemumma
7 1/2dl vehnäjauhoja
75g voita

Rahkatäyte
200g rahkaa
1/2-1dl sokeria maun mukaan
1 muna
Sitruunamehua
Rusinoita halutessasi

Valmistus
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon.
Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi pehmeä voi.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Jaa taikina 19 osaan ja pyörittele pikkupullia suoraan pellille.
Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.
Painele mehulasin jauhotetulla pohjalla pulliin aukot rahkaa varten. Voitele reunat ja lopuksi jaa rahka keskelle. Halutessasi voit koristella pullat laittamalla reunoille raesokeria.
Paista 200 astetta 12 min kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.




Sokerikreemi

Tästä ohjeesta riittää isoon 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen.

Ohje:
125 g margariinia
0, 5 tl vaniliinisokeria
2-4 dl tomusokeria
2 rkl vettä

Valmistusohje:
Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää vaniliinisokeri ja tomusokeria vähitellen. Laita sen verran tomusokeria mitä paksumpaa kreemistä haluat. Lisää lopuksi vesi ja levitä kakun päälle.