18.5.2020

Rahkapullat

Suussasulavat rahkapullat!
Tällä ohjeella tulee 19 pullaa.


Pullataikina
2 1/2dl vettä
25g hiivaa (1/2 pkt)
1/2 dl maitojauhetta
1 muna
1 dl sokeria
1/2tl suolaa
1 1/2tl kardemumma
7 1/2dl vehnäjauhoja
75g voita

Rahkatäyte
200g rahkaa
1/2-1dl sokeria maun mukaan
1 muna
Sitruunamehua
Rusinoita halutessasi

Valmistus
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon.
Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi pehmeä voi.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Jaa taikina 19 osaan ja pyörittele pikkupullia suoraan pellille.
Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.
Painele mehulasin jauhotetulla pohjalla pulliin aukot rahkaa varten. Voitele reunat ja lopuksi jaa rahka keskelle. Halutessasi voit koristella pullat laittamalla reunoille raesokeria.
Paista 200 astetta 12 min kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti