18.5.2020

Vappumunkit

Vaikka vappu meni jo, aina on hyvä syy tehdä suussasulavia munkkeja!
Tämä ohje oli oikeasti todella hyvä, paistoin näitä ainakin kolme kertaa vappuna että sukulaiset sai näitä vielä pakkaseenkin :)


Munkit 10 kpl
2,5 dl vettä
1/2 dl maitojauhetta
1pss kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2rkl kardemumma
1 muna
7 1/2 dl vehnäjauhoja
35g voita

Paistamiseen rypsiöljyä 1L

Valmistus
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon.
Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi pehmeä voi.
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele pikkupullia. Tee sormin reikä keskelle ja pyöräytä aukkoa isommaksi ja nosta rinkilät jauhotetulle pöydälle nousemaan.


Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.
Laita sillävälin rypsiöljy wokkipannuun tai kasariin lämpeämään. Itse paistoin wokkipannulla, se on mielestäni helpompi.
Nostele varovasti munkit paistumaan, huom! Kohonnut puoli rasvaan päin. Muista että ei vettä rasvan lähettyville.
Munkit on valmiit kun saa kauniin kullanruskean värin.


Öljyä jää väkisin aina ylitse kun paistaa jotain. Minä annoin jäähtyä yön yli, aamulla siivilöin rasvan takaisin omaan purkkiinsa seuraava paistoa varten. Kannattaa siivilöidä aina rasva jos meinaa uudelleen paistaa sillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti