16.3.2014

Vadelma-vanilja juustokakku

Äiti toivoi syntymäpäiväkseen justokakkua ja vadelman makuista sellaista. Tälleisen minä kehittelin ja kyllä maistui! :--) ei ole liian makea ja tämä oli erittäin raikas marjaisa kakku.



Tämä kakku on tehty irtopohjavuokaan joka on 24 cm halkaisijaltaan.
Koristeena on sokerimassasta tehty helminauhakoriste. (Wiltonin silikonimuotti)

Pohjan ohje löytyy tästä.

Täyte ohje:
1 prk mascarponea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
Maun mukaan vaniljasokeria
3 kpl liivatetta
n. 3 rkl sitruunamehua

Kiille ohje:
500 g pakastevadelmia
(itse käytin ulkomaisia ja kuumensin ne kiehuvaksi)
n. 0,5 dl hillosokeria
1 kpl liivatetta

Valmistusohje:
Valmista pohja ohjeen mukaan.

Kun käytät irtopohjavuokaa, varmistathan että olet vuorannut pohjan ja sivut esimerkiksi leivinpaperilla jos et omista reunakalvoa. Sen ansiosta saat kakun irti vuoasta ja se on helppo siirtää tarjoiluastialle. :)

Vaahdota mascarpone kuohkeaksi ja lisää sinne tuorejuusto. Vaahdota kevyesti eri kulhossa vispikerma ja lisää se tuorejuustoseoksen joukkoon varovasti nostelemalla. Mausta vaniljasokerilla.
Liuota liivatteet kylmään veteen ja purista ne mikrossa kiehuvaksi lämmitetyn sitruunamehun joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta paletilla.
Valmista kiille: kaada vadelmat kattilaan ja kuumenna ne kiehuviksi. Kaada vadelmat siivilän läpi kulhoon ja paseeraa vadelmat. Eli paina vadelmia vaikkapa kauhalla siivilän läpi kulhoon jotta saamme siemenet pois. Mausta hillosokerilla ja anna sen jälkeen vadelmaliemen vähän jäähtyä. Liuota liivate tilkkaan kiehuvan vadelma-tiivistemehun joukkoon ja lisää se vadelmien joukkoon.
Kaada valmis kiille kakun täytteen päälle tasaiseksi ja anna koko kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa elmun alla.

Vinkki: kun lähdet seuraavana päivänä kakkua irrottamaan vuoasta ja huomaat että kun irrotat reunakalvon tai leivinpaperia kakun reunasta, kakun reuna jää rösöiseksi ja ruman näköiseksi.. kastele talouspaperia kuuman vesihanan alla ja sivele sitä pienin välimatkoin kalvon päälle samalla kun irrottelet sitä. Tällä talalla kuuma vesi irrottaa kalvon nätisti ja kakku saa nätit reunat. 
Toisena vinkkinä auttaa myös se kun lykkää kakun hetkeksi pakkaseen niin reunan pitäisi lähteä nätisti, mutta tämä on huomattavasti hitaampaa kun tuo talouspaperi.
Koristele ja kakku on valmis juhlapöytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti