16.3.2014

Minttu-pistaasi jäätelö

Tässä herkullinen ja suussasuluva jäätelö. ;) meidän piti koulussa ryhmissä tehdä kolmen ruokalajin menu ja minä olin jälkiruoassa. Tälläinen ohje sitten syntyi :) Kyllä oli hyvää!
Tämän jäätelön kaveriksi tein vadelmakastikkeen ja karamellisoituja pistaaseja.



Minttu-pistaasi jäätelö:
4 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kevytmaitoa
1 kpl vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
1/2 dl kuivattua minttua (tai 1 ruukku tuoretta hienonnettuna)
50 g kuorettomia pistaaseja
1 lime

Valmistusohje:
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Laita maito, glukoosisiirappi ja vaniljatangon siemenet kattilaan vesihauteeseen. Nosta seos pois liedeltä kun se alkaa poreilla. Lisää kuivattu minttu ja keltuaisseos hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen.  Nosta kattila uudelleen vesihauteeseen ja anna saostua. Älä ylitä 85°c lämpötilaa. Anna jäätelöseoksen jäähtyä. Sillävälin vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto jäähtyneen jäätelöseoksen joukkoon. Raasta joukkoon limen kuori, sekä hienonnetut pistaasit (jos käytät tuoretta minttua, lisää se tässä kohtaa). Laita seos jäätelökoneeseen n. 1h, tai pakasta sellaisenaan. Jos pakastat jäätelön sellaisenaan, vatkaa massaa sähkövatkaimella muutaman kerran pakastuksen aikana.

Vadelmakastike:
200 g pakastevadelmia
1 dl glukoosisiirappia
1 dl vettä
1/2 kpl vaniljatankoa

Valmistusohje:
Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Laita kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua 15 minuuttia. Jos käytät ulkomaisia marjoja anna seoksen ylittää 90* asteen lämpötila voimakkaasti kiehuen.  Kun kastike on valmis, jäähdytä seos ja tarjoile jäätelön kanssa.

Karamellisoidut pistaasit:
Kourallinen kuorittuja pistaaseja
2 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
Mausteeksi neilikkaa

Valmistusohje:
Kuullota kullanruskeaksi voi ja fariinisokeri pannulla. Lisää pistaasit ja anna voin ja fariinisokerin imeytyä pähkinöihin. Varo polttamasta, joten tee tämä miedolla lämmöllä. Mausta neilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti