1.3.2014

Juustokakku

Tässä helppo ja suussasulava sitruunainen juustokakku. Tämä vie taatusti kielen mennessään. :)



Pohjan ohje:
120 g voita
90 g sokeria
1 muna
2 tl leivinjauhetta
190 g vehnäjauhoja

Täytteen ohje:
500 g maitorahkaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g (1 dl) sitruunamehua
200 g sokeria
10 g vaniljasokeria
45 g perunajauhoja
275 g (5 kpl) kananmunia keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

Valmistusohje:
Valmista murotaikina vaahdottamalla voi ja sokeri.  Lisää muna kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Vaivaa taikinaksi ja anna hetki vetäytyä jääkaapissa elmun alla.
Vuoraa irtoreunainen, noin 24 cm kokoinen kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele voilla. Painele murotaikina kakkuvuoan pohjalle ja n. puoli senttiä reunoille. Laita paineltu pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Sekoita rahka ja tuorejuusto yhteen. Lisää joukkoon sitruunamehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauho ja keltuaiset.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kääntele vahdo rahka-tuorejuutoseoksen joukkoon ja kaada seos vuokaan pohjan päälle.
Paista kakku uunissa 175*C lämmössä noin 1 tunti kunnes kakku on hyytynyt. Jos pinta tummuuliikaa ppaistamisen aikana, peitä se päältä alumiinifoliolla. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään ja tarjoile viileänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti