10.1.2014

Creme brulee

Tätä herkkua kokeilimme koulussa ja innostuin kokeilemaan myös kotona. Kävimme ikeassa ja ostin sieltä tähän tarkoitukseen juuri sopivat söpöt pienet uunivuoat. :--)


Kuvassa creme brulee juuri uunista tulleita.

Ohje:  (6 annosta)
6 dl kermaa
1 vaniljatanko
5 keltuaista
100 g sokeria
Pinnalle ruokosokeria (fariinisokeria)

Valmistusohje:
Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko teräskattilassa. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa (älä vatkaa) ja kaada ne kiehuvaan kermaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Kaada seos tarjoiluastioihin ja paista uunissa 95*C n. 35-40 minuuttia kunnes ne on hyytynyt. Anna massan jäähtyä ja sirottele sen päälle ruokosokeri. Laita annokset lämpimään uuniin vielä minuutiksi tai niin että sokeri on sulanut. Varo ettei sokeri pääse palamaan!

Ja näin tämä herkku on valmiina tarjottavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti