11.11.2013

Suklaajuustokakku

Tämän ohjeen nappasin Pirkka-lehdestä. Kakku näytti niin herkulliselta että oli pakko isänpäiväksi
testata. :--) ohje on puolitettu normaalista.



Keksipohja:
200 g digestive keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
100 g voita

Täyte:
100 g tummaa suklaata
2, 5 kpl liivatetta
1 dl vispikermaa
1 dl vaniljakastiketta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g kreikkalaista maustamatonta jogurttia
Sokeria maun mukaan

Valmistusohje:
Hienonna keksit tasaiseksi muruksi ja lisää kaakaojauhe ja voisula. Sekoita tasaisesti ja painele pohja irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin ja sillävälin valmista täyte.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata suklaa mikrossa pienin pudotuksin välillä sekoittaen. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon ja lisää vaniljakastike, sokeri ja kreikkalainen jogurtti, vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kiehauta tilkka vettä mikrossa liivatteille ja lisää se tuorejuusto-seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma seokseen varovasti nostellen. Kaada täyte vuorattuun irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.
Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa ja raasta kakun päälle tummasta suklaasta lastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti