6.4.2012

Ilves kakku

Ilves-teemanen kakku pojalle. Toista Ilves kakkua pääset katsomaan tästä.
Ilves-teeman vastakohdaksi tein myös Tapparan, joka ei ole valitettavasti päässyt kakkuun.


Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

3 litran vuokaan 175 astetta noin 35 minuuttia.

Ilves on marsipaanista. Päälle pursotin sulatettua taloussuklaata ja valkoiset kohdat tein pikeerillä. Ennen pursottamista kannattaa hahmottaa ääriviivat haaleasti lyijykynällä, tai varovasti marsipaanityökalulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti