6.4.2012

Ilves kakku

Ilves-fanille 52-vuotis kakku. Näitä ilveksiä tuli tehtyä 2 muuhunkin kakkuun.
Toista Ilves kakkua pääset katsomaan tästä.



Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan..

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ilves on marsipaanista. Päälle pursotin sulatettua taloussuklaata ja valkoiset kohdat tein pikeerillä. Ennen pursottamista kannattaa hahmottaa ääriviivat haaleasti lyijykynällä, tai varovasti marsipaanityökalulla.

Pikeeri:
1/4 dl valkuaista
1½ tomusokeria
3 tippaa sitruunanmehua/tiivistettä tai etikkaa

Vatkaa valkuaista ja sokeria sähkövatkaimella n 3 minuuttia, jotta seoksesta tulee kuohkeaa.
Lisää lopuksi sitruunatipat ja jatka vaahdottamista.

Ohjeesta tulee aika reilusti, joten voit pistää loput jääkaappiin tiiviisti suljettuun astiaan.

Tappara myös marsipaanista - tasapuolisuuden nimessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti