10.10.2013

Vadelmamacaronit

Hyvää alkavaa syyslomaa! Näin loman kunniaksi, tässä ensinmäiset macaronini mitkä tein kotona. Ei ihan sujunut niinkuin strömsössä.. :--) ei mitään malleja, mutta ihan hyvän näköisiä Ja makuisia. Koulussa olen tehnyt muutaman kerran ja ne onnistuivat hyvin. Macaron on yksi vaikeimmista leivoksista ja on tämä myös kyllä aika tuskaa sen oikean koostumuksen löytymisen kanssa. Mutta nyt te kaikki rohkeesti testaileen näitä herkkuja! :)


Ohje: (16 macaronia)
1, 75 dl mantelijauhetta
2, 5 dl tomudokeria
2 isoa kananmunan valkuaista
0, 5 dl sokeria
Elintarvikeväriä (pastaa tai nestettä)

Vadelmatäyte:
1, 5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljauutetta
3 rkl vadelmahilloa

Valmistusohje:
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi seos. Sekoita toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa vähitellen sekaan hienosokeri. Värjää elintarvikevärillä.
Lisää vähitellen kuivat aineet marenkiin niin kauan että seos on kiiltävää ja sakeaa nauhamaista taikinaa.
Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1cm pyöreä tylla. Pursota leivinpaperille 32 pientä pyöreää nokaretta. Kopauta uunipeltiä pöytää vasten, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. 
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. 

Anna macaronien seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Lämmitä uuni 150*C.
Paista esilämmitetyssä uunissa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja täytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti