8.10.2013

Pannacotta ja mansikkamelba

Opiskelen parhaillaan kokiksi ja koulussa teemme kaikkia hyviä jälkiruokia. Ajattelin julkaista tänne muutamia hyviä herkkuja ja tämä pannacotta on yksi suosikkini! Aikaa tämän tekemiseen ei mene paljoa. Tämän kerkiää tekemään vaikkapa aamulla jos tulee illalla vieraita. Ja on hyvää! Suosittelen! :)



Kuvassa on koulussa tekemäni pannacotta mustaherukkakiisselillä, mutta kotona kokeilin myös onnistuneesti mansikkamelballa, joka on oma suosikkini. :) Alhaalla ohjeet kumpaankin.

Pannacotta: (6 annosta)
3 kpl liivatelehtiä
3 dl maitoa
4 dl kermaa
160 g sokeria
1 kpl vaniljatanko

Mansikkamelba:
250 g mansikoita
1 dl sokeria
1 limen mehu

Valmistusohje:
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa lattilaan maito, kerma, sokeri ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko. Anna kiehua 5 minuuttia.
Ota reikäkauhalla vaniljatangot pois ja annostele seos jälkiruokamaljoihin, tai juomalaseihin. Laita hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.
Valmista mansikkamelba: kiehauta teräskattilassa mansikat, sokeri ja limen mehu kunnes mansikat ovat pehmeitä. Paseeraa seos kaatamalla se siivilän läpi kulhoon. Paina mansikat siivilää vasten lusikalla kulhoon ja anna seoksen jäähtyä.
Kun pannacotat on hyytyneet, voit annostella mansikkamelban päälle. Tarjoile kylmänä.

Mustaherukkakiisseli:
2, 25 dl vettä
2, 5 dl mustaherukkatiivistemehua
Sokeria maun mukaan
10 g perunajauhoja


Kuvassa kotona tekemäni pannacotta juomalaseihin mansikkamelballa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti