17.7.2013

Valmistujaiskakku

Tässä minun valmistujaiskakkuni. Valmistuin siis leipuri-kondiittoriksi ja halusin itse tehdä kakkuni :)
Halusin vaalean, ostin Italian matkaltani kuviokaulimen, jota käytin kakun päällysteen kuviointiin. Kuviossa on ruusuja, koukeroita ja sydämiä.
Ylimmän kerroksen ympärillä on rusetti, jonka keskellä on leipuri-kondiittorin ammattilyyra. Lyyran väsäsin itse sokerimassasta.



Kakku on sokerimassaa, päällysteen alla on suklaakreemiä.

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
175 astetta noin 35 minuuttia.

Toinen pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

3 litran vuokaan ja paista 175 astetta noin 35 minuuttia.

Täyte:
Mansikka-mousse, mansikoita, mansikkahillo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti