6.4.2012

Surukakku

Päällä kinuskikuorrutus, sekä marsipaanikoristeet.
Tämän kakun päälle piti ensin laittaa kinuskin tilalle lakritsi-toffee kuorrutus, mutta todettiin se liian äklömakeaksi :)


Pohja:
10 munaa
3½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan..

5 litran vuokaan 175 astetta noin 40 minuuttia.

Kinuski ohje:
4 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria

Keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle.
Vinkki! Kinuskista saa tummempaa laittamalla sokerin tilalle fariinisokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti