Mikäs sen parempaa kun leipoa heti aamusta tuoretta leipää!
Tämän ohjeen otin kotikokeista. Näistä tuli ohjeen mukaan aika pieniä, joten ensikerralla voisi taikinan jakaa ehkä vain kahteen osaan. Maku ratkaisee ;)
2dl vettä
1tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
1/2 oss kuivahiivaa
1/2dl öljyä
Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja puolet vehnäjauhoista joihin kuivahiiva on sekoitettu.
Alusta sekaan loput vehnäjauhot, lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy.
Kotona lämpimässä paikalla puolisen tuntia.
Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä patongeiksi.
Kohota vielä parikymmentä minuuttia pellillä, kuumenna uuni 250 asteeseen.
Viiltele patongit enne uuniin laittamista. Paista kiertoilmalla 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti