27.11.2013

Puolukka juustokakku

Tässä herkullinen puolukan makuinen juustokakku. Tämä ohje syntyi kun halusin tehdä toisen juustokakun rinnalle jotain eri makuista. Kaapista löytyi puolukkamehua ja siitä sain idean  tähä kakkuuni. :) oikein hyvän ja raikkaan makuinen!


Kakun kiilteessä on tuollainen pyörre, se johtuu puolukkamehusta kun sekoitin siihen sokeria ja en saanut vaahtoa laskeutumaan..joten kaupan mevutiiviste sopisi tähän paremmin :)

24cm irtopohjavuoka

Keksipohja:
200 g Digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
3 kpl liivatelehtiä
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
60 g vaniljakreemijauhetta
3 dl puolukkamehua raakana

Kiille:
3 kpl liivatelehtiä
2 dl puolukka/karpalo tiivistemehua
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Sokeria maun mukaan

Valmistusohje:
Murskaa keksit ja sulata voi juoksevaksi. Kaada voi keksimurujen joukoon ja sekoita ne hyvin. Painele muruseos kalvolla vuorattuun n. 24cm vuo'an pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kermasta löysä vaahto. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, tuorejuusto, puolukkamehu ja vaniljakreemojauhe. Sekoita liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää se tuorejuustoseokseen. Lopuksi yhdistä kerma seokseen varovasti nostellen.
Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua. Käytä kakkua n  15 minuutiksi pakkasessa ennen tarjoilua, jotta reunakalvo lähtee siististi.
Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää liivatteet seokseen. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä n. tunnin.




2 kommenttia:

  1. Oi toisinaan se mitä ei halua, osoittautuukin hienoksi yksityiskohdaksi. Tarkoitan siis tuota pyörrettä:) Minulla on muuten sinulle haaste blogissani. Käy kurkistamassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah kiitos :D
      Kiitos haasteesta! Vastailen siihen mielelläni kun ehdin sen kirjoittaa :--)

      Poista