5.2.2013

Runebergin muffinssit

Hyvää Runebergin päivää! :) tässä torttuja muffinssimuodossa. Tämä oli toinen kerta kun ikinä teen itse Runebergin torttuja, ja hyviä niistä onneksi tuli. :)


Käytin pursotinpussia, koska massasta tuli sen verran hyvää pursotettavaksi. Voi myös käyttää lusikkaa, mutta pursottamalla saa siistimpää jälkeä ja massa menee tasaisesti vuokaan. Käytin tälläistä muffinssivuokaa jonka kolot vuorasin paperisilla pullavuoilla.
Jauhotetulla sormella saa parhaan kuopan painettua hilloa varten. Hillon voi myös jättää pois jos ei halua sitä muffinssin sisälle.



Tässä muffinssit paistettuna. Parhaiten muffinssit sai ylös vuoasta kun nosti varovasti ruokaveitsellä.
Ja sitten koristelemaan! :)


Runebergin muffinssit ohje (n.15 kpl):
250g voita
3 dl sokeria
4 munaa
n. 3 dl piparkakkumuruja/keksinmuruja
2 dl pähkinärouhetta 
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 dl ruokakermaa

Kostutus:
2 dl vettä
2 rkl sokeria
maun mukaan rommi/karvasmanteliaromia

Koristelu:
hilloa
tomusokerikuorrutus
(1dl tomusokeria, muutama tippa sitruunamehua/vettä)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hitaasti seokseen. Lisää lopuksi ruokakerma ja sekoita muutama minuutti.
Tarkista että massa on kunnolla sekaisin ja kaavi massapussiin. Pursota massa 2/3 muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia uunista riippuen.

Valmista kostutus. Kiehauta vesi kattilassa, tai lämmitä mikrossa kiehuvaksi ja lisää sokeri. Anna jäähtyä ja lopuksi lisää aromi ja maista. Sivele pullasudilla uunista tulleiden muffinssien päälle ja anna jäähtyä ennen koristelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti