14.4.2012

Kinuskikakku


Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

3 litran vuokaan 175 astetta noin 35 minuuttia.

Täyte:
Kermavaahto+rahka, sekä vadelmia.

Kinuski ohje:
4 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria

Keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle.
Vinkki! Kinuskista saa tummempaa laittamalla sokerin tilalle fariinisokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti