6.4.2012

Appelsiinisuklaakakku

Suussasulava kahvikakku.


Ohje:
200 g margariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 appelsiini ja sen raastetut kuoret
100 g taloussuklaata rouhittuna

Voitele vuoka margariinilla, tai voilla ja korppujauhota.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
Yhdistä kuivataineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen. Lisää lopuksi appelsiinin mehu ja kuoret.

Paista kakkua noi 40-45 minuuttia uunin alatasolla 200 asteessa. Kumoa kakku vain vähän jäähtyneenä.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Appelsiinisuklaakakkusi näyttää juuri sellaiselta mitä etsin, mutta mitähän suklaata käytit ja minkä verran?
    t, Eeva

    VastaaPoista
  2. moi
    Onko suklaa sulatettu tähän vai laitettu muruina?

    VastaaPoista