Tässä oma syntymäpäiväkakkuni :) halusin 2 kerroksisen ison kakun, koska tiesin että tulee syöjiä.
Kakku oli hyvän makuinen ja kaunis. Olen hyvin tyytyväinen tähän kakkuuni :) itse tekemällä sain siitä juuri sellaisen kun olin suunnitellu. :D
Kiitos kaikille vieraille!
Ruusut ovat punaista marsipaania ja kuorrutus vaaleanpunaista marsipaania. Helminauhakoristus punaisen nauhan päällä on pikeeriä.
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
3 litran vuokaan 175 astetta noin 35 minuuttia.
Toinen pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
175 astetta noin 35 minuuttia.
Täyte:
Raikas boysenmarja, sekä tuoreet mansikat. Diplomaattikreemi.
Kostutus appelsiinilimu.
Pikeeri:
1/4 dl valkuaista
1½ tomusokeria
3 tippaa sitruunanmehua/tiivistettä tai etikkaa
Vatkaa valkuaista ja sokeria sähkövatkaimella n 3 minuuttia, jotta seoksesta tulee kuohkeaa.
Lisää lopuksi sitruunatipat ja jatka vaahdottamista.
Ohjeesta tulee aika reilusti, joten voit pistää loput jääkaappiin tiiviisti suljettuun astiaan.
1/4 dl valkuaista
1½ tomusokeria
3 tippaa sitruunanmehua/tiivistettä tai etikkaa
Vatkaa valkuaista ja sokeria sähkövatkaimella n 3 minuuttia, jotta seoksesta tulee kuohkeaa.
Lisää lopuksi sitruunatipat ja jatka vaahdottamista.
Ohjeesta tulee aika reilusti, joten voit pistää loput jääkaappiin tiiviisti suljettuun astiaan.
Hyvä veera :)) t. Juliaaa
VastaaPoista