Päällä kinuskikuorrutus, sekä marsipaanikoristeet.
Tämän kakun päälle piti ensin laittaa kinuskin tilalle lakritsi-toffee kuorrutus, mutta todettiin se liian äklömakeaksi :)
Pohja:
10 munaa
3½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan..
5 litran vuokaan 175 astetta noin 40 minuuttia.
5 litran vuokaan 175 astetta noin 40 minuuttia.
Kinuski ohje:
4 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
Keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle.
Vinkki! Kinuskista saa tummempaa laittamalla sokerin tilalle fariinisokeria.
Vinkki! Kinuskista saa tummempaa laittamalla sokerin tilalle fariinisokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti